Rezultati kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ u 2014. godini

Foto:  Ilustracija 

Kampanju „Manje oružja, manje tragedija“ od 2007. godine organizira i provodi Ministarstvo unutarnjih poslova, slijedom čega je Policijska uprava sisačko-moslavačka tijekom proteklih godina provodila razne akcije.

2014. godini, tijekom koje je uspješno provedeno 27 takvih akcija, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke građani su dragovoljno predali niže navedene količine oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava:

Vatreno oružje

Kategorija “A“

            - Automatsko - 17 kom   

            - Rasprskavajuće - 182 kom (ručne bombe - 91, mine - 26, ostalo - 65)   

Kategorija “B“

            - Dugo i kratko vatreno oružje - 17 kom (repetirajuće - 6, poluautomatsko - 6, pištolji i revolveri - 5)  

Kategorije “C“ i “D“(plinsko i zračno oružje) - 2 kom

Streljivo - 24.039 kom

            - za dugo oružje - 23.291 kom     

            - za kratko oružje - 748 kom

Eksplozivi - 18,6 kg

Važno je napomenuti da su građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje kategorije A, B i C dužni posjedovanje takvog oružja prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja.

Također je važno naglasiti da građani sredstva koja žele predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu ili dogovoreno mjesto i preuzeti oružje.

Za sve dodatne informacije o ovoj kampanji, odnosno o dragovoljnoj predaji oružja, građani se mogu svakodnevno informirati putem posebne besplatne telefonske linije na broj 0800 88 92.