Osumnjičen za razbojničku krađu i drsku krađu

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici VI. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio razbojničku krađu i drsku krađu.
 
Sumnja se da je 28-godišnjak u ponedjeljak, 12. siječnja, oko 15.15 sati u Ulici Božidara Magovca prišao s leđa i rukom istrgnuo lančić s vrata oštećenoj, da bi se ona u tom trenutku okrenula i osumnjičenog rukama uhvatila za ramena pokušavajući ga zadržati i pritom dozivajući u pomoć. Osumnjičeni ju je više puta odgurnuo te se trčeći udaljio prema naselju Dugave odnoseći sa sobom ukradeni lančić. Događaj je vidio građanin, koji je potrčao za osumnjičenim i sustigao ga na livadi uz Ulicu SR Njemačke te ga zadržao do dolaska policijskih službenika.
 
Također se sumnja da je 28-godišnjak 16. studenog 2014. ispred crkve u Ulici Sv. Križa prišao 76-godišnjakinji i od nje tražio sitan novac, a u trenutku kada je oštećena prišla osumnjičenom, rukom je uhvatio lančić koji je oštećena nosila oko vrata, istrgnuo ga i pobjegao.
 
Nastala je šteta od oko 1500 kuna. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno je nadležnom državnom odvjetništvu.


Pisane vijesti