Osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da je 33-godišnji državljanin Srbije početkom studenog 2014. doputovao na područje Grada Zagreba, gdje je unajmio stan u kojem je skrivao i prepakiravao drogu te je preprodavao kupcima iz Zagreba. Temeljem

Foto: PU zagrebačka
 
Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim državljaninom Srbije zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da je 33-godišnji državljanin Srbije početkom studenog 2014. doputovao na područje Grada Zagreba, gdje je unajmio stan u kojem je skrivao i prepakiravao drogu te je preprodavao kupcima iz Zagreba. Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, policijski službenici su obavili pretragu stana kojim se koristi osumnjičeni te pronašli 52,3 grama kokaina, 1,6 grama marihuane, devet tableta MDMA-a, 40 grama smjese za povećanje mase te digitalnu vagu za precizno mjerenje težine s tragovima kokaina. Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na oko 35 tisuća kuna.
 
Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu. Također mu je izdan obavezan prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz čl. 147. st. 1 Zakona o strancima s obzirom da u zakonskom roku od ulaska u Hrvatsku nije nadležnom tijelu prijavio boravište.


Pisane vijesti