Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Foto: Ilustracija
 
Danas, 29. siječnja, u sjedištu Policijske uprave šibensko-kninske održana je konferencija za medije o dovršenom kriminalističkom istraživanju za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, na kojoj su sudjelovali načelnik Policijske uprave Ivica Kostanić, voditelj Službe kriminalističke policije Zdravko Sedlar i voditelj Odjela kriminaliteta droga Anđelo Klarić.
 
Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 28-godišnjih hrvatskih državljana osumnjičenima za zajedničko počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa droga, dok je osumnjičeni 28-godišnjak (suvozač) osumnjičen i za šest takvih kaznenih djela.
 
Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 28-godišnji slovenski državljanin osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet droga.
 
Postupajući po ranije prikupljenim saznanjima, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga su 24. siječnja na državnoj cesti D-58 zaustavili i kontrolirali osobno vozilo splitskih registracijskih oznaka, pri čemu je osumnjičeni 28-godišnjak dragovoljno izručio vrećicu sa zelenom biljnom materijom karakterističnom za marihuanu bruto težine 0,7 garama. Slijedom toga je po nalogu Županijskom suda u Šibeniku pretraženo osobno vozilo, kada je službeni pas za detekciju droga "Aria" otkrio vrećicu sa smeđom praškastom tvari izgleda karakterističnog za heroin bruto težine 106 grama. Temeljem tog je provedeno kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 28-godišnjim vozačem, tijekom kojega je osumnjičeni dragovoljno predao staklenku sa zelenom biljnom materijom karakterističnom za marihuanu neto težine 15,8 grama i jedan komad zelene materije izgleda karakterističnog za hašiš bruto težine 11 grama, koja je bila skrivena na otvorenom prostoru.
 
Osim toga, prilikom ovog postupanja je kod osumnjičenih 28-godišnjaka suvozača pronađeno i oduzeto 4500 kuna u raznim apoenima i 40 eura, koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelima, dok je osumnjičeni dragovoljno izručio tri smotuljka ispunjena sa smeđom praškastom materijom izgleda karakterističnog za heroin ukupne bruto težine od 15,6 grama, jedan smotuljak ispunjen zelenom krutom materijom izgleda karakterističnog za hašiš, bruto težine od 3,3 grama, te digitalnu vagu za precizno mjerenje sa vidljivim tragovima smeđe praškaste materije. Ovom prilikom su oduzeta i tri mobitela s pripadajućim karticama.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni ovom prilikom prenosili heroin radi daljnje preprodaje sitnim dilerima i konzumentima sa područja Šibenika, dok je osumnjičeni suvozač u tri navrata zasebno dvjema osobama s područja Šibenika i Vodica prodao heroin. Osim toga je utvrđeno da su osumnjičeni pronađenu i oduzetu drogu namjeravali preprodati dilerima i krajnjim konzumentima na području Šibenika.
 
Daljnjim postupanjem su policijski službenici ovog Odjela proveli kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim slovenskim državljaninom, kada je po nalogu Županijskog suda u Šibeniku pretraženo njegovo osobno vozilo, gdje je službeni pas za detekciju droga „Aria“ otkrio drogu, nakon čega je pronađeno i oduzeto četiri smotuljka ispunjena smeđom praškastom materijom izgleda karakterističnog za heroin, ukupne bruto težine 555 grama, koju je osumnjičeni posjedovao radi daljnje prodaje. Od osumnjičenog su oduzeta i tri mobitela s pripadajućim karticama.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.


Pisane vijesti