Policija kod 32-godišnjaka pronašla laboratorij za uzgoj i preradu marihuane

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Korčula dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom, osumnjičenim za četiri kaznena djela i to za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te dvije krađe.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku izvršena je pretraga obiteljske kuće i drugih prostorija u Blatu na Korčuli, koje koristi navedeni 32-godišnjak, te je tom prilikom u jednoj od pomoćnih prostorija pronađen laboratorij za uzgoj i preradu marihuane opremljen sustavom za osvjetljavanje i mjeračem temperature i vlage zemlje te tri stabljike indijske konoplje visine od 20 do 55 cm. U laboratoriju su se kao dio opreme nalazila i dva akumulatora te solarna ploča koje je osumnjičeni otuđio u dva navrata u ranijim razdobljima. Pretragom je također pronađeno i osam komada inicijalnih kapisli, 19 komada patrona za lovačku pušku raznih kalibara i 32 komada streljiva raznih kalibara.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni će uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.



Pisane vijesti