Prilikom zaustavljanja vozila bacio paketić s marihuanom

Foto: Ilustracija
 
U četvrtak, 5. veljače, oko 1 sat ujutro, na odmorištu autoceste A3 kod Lipovljana, policijski službenici Mobilne jedinice granične policije Ravnateljstva policije zaustavili su osobni automobil novogradiških registracija.
 
Policijski službenici PU sisačko-moslavačke su prilikom zaustavljanja vozila zamijetili kako je vozač kroz prozor bacio paketić, za koji je naknadno utvrđeno da se u njemu nalazi marihuana. Vozač je bio 29-godišnji hrvatski državljanin, a putnica u vozilu njegova godinu dana mlađa supruga. On je uhićen te je utvrđeno da se u odbačenom paketiću nalazi 582 grama marihuane, a po nalogu suda je izvršena pretraga njegovog vozila te je pronađeno još 8,4 grama marihuane.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, ovaj 29-godišnjak je kazneno prijavljen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.
 
Kako je utvrđeno da je automobilom upravljao za vrijeme izrečene zabrane upravljanja, 29-godišnjak je i prekršajno prijavljen po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i doveden na Prekršajni sud u Kutini, gdje je proglašen krivim te mu je izrečena kazna zatvora od 15 dana, novčana kazna od 2100 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci. Nakon održane rasprave na sudu, predan je u Zatvor u Sisku.


Pisane vijesti