Pokušaji ilegalnog prelaska granice

Proteklog vikenda su djelatnici Postaje granične policije Rupa na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak zatekli nekoliko stranih državljana koji su na nezakonit način pokušali prijeći državnu granicu.

Foto: Ilustracija
 
Proteklog su vikenda djelatnici Postaje granične policije Rupa na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak zatekli nekoliko stranih državljana koji su na nezakonit način pokušali prijeći državnu granicu.
 
U pokušaju ilegalnog prelaska granice policijski službenici PU primorsko-goranske spriječili su četiri albanska državljana, i to tijekom prijepodneva 6. veljače na području mjesta Rupa i oko ponoći 9. veljače na području Pasjaka. Temeljem Zakona o strancima, donijeta su rješenja o protjerivanju za ovu četvoricu državljana Albanije, kojima je ujedno i određen rok za napuštanje Hrvatske.
 
Zatim je u noći 8. veljače, prilikom kontrole putnika i vozila na graničnom prijelazu Pasjak na izlasku iz Hrvatske, državljanka Kosova uz putnu ispravu predočila krivotvorenu dozvolu boravka jedne od europskih zemalja. U daljnjem je postupku utvrđeno da je koristeći spomenutu ispravu na nezakonit način ušla te na isti način pokušala i izaći iz Hrvatske. Zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja isprava, državljanka Kosova je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu, dok joj je zbog prekršaja iz Zakona o strancima donijeto rješenje o protjerivanju i određen rok za napuštanje Hrvatske.
 
U ovim su događajima također sudjelovala i dva državljanina Albanije te državljanin Kosova, kojima su zbog pomaganja u nezakonitim prelascima državne granice izrečene novčane kazne.


Pisane vijesti