Obilježeno sjećanje na tragičnu pogibiju Željka Murka

Foto: PU međimurska

Danas, u jutarnjim satima, povodom dvanaeste obljetnice pogibije djelatnika Policijske uprave međimurske Željka Murka, koji je izgubio život obavljajući častan policijski posao prilikom potjere za pljačkašem Varaždinske banke u Nedelišću, obilježeno je sjećanje na taj tragičan događaj.

Kao i prijašnjih godina, kod Spomen ploče na mjestu pogibije policijskog službenika izaslanstvo Postaje prometne policije Čakovec i supruga Željka Murka, položilili su vijence i zapalili svijeće. Nakon toga na čakovečkom groblju, na grob Željka Murka vijence su položila izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Policijske uprave međimurske, Međimurske županije, Grada Čakovca, Mjesnog odbora Mihovljan i Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske te članovi obitelji poginulog policajca. Vijenci i svijeće položeni su i uz Spomen ploču na Društvenom domu u Mihovljanu, u kojem je potom održan komemorativni skup. Uspomene i sjećanja na dragog nam kolegu oživjeli su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, župan Međimurske županije Matija Posavec, predstavnik Ministarstva unutarnjih poslova dr. Josip Mihaljević, te načelnik Policijske uprave međimurske Krunoslav Gosarić.

"Čast je živjeti u sredini koja ne zaboravlja i koja se prisjeća požrtvovnosti svojih policajaca te brine o njihovim obiteljima", istaknuo je u svom prigodnom govoru načelnik Gosarić, te se zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji obilježavanja dana pogibije.

Tijekom komemoracije prigodne darove djeci poginulog policajca, Franu, Filipu i Renatu predali su čakovečki gradonačelnik i međimurski župan.