Održan sastanak glavnog ravnatelja policije i izraelskog ministra javne sigurnosti

Glavna tema sastanka bila je nastavak uspješne, dugogodišnje suradnje Hrvatske i Izraela, posebno na području pojedinih segmenata rada kriminalističke policije i zaštite od požara, koja se temelji na prethodno potpisanim sporazumima. Naglasak je ovoga puta stavljen na pojačanje suradnje u borbi protiv terorizma, koji predstavlja prijetnju cijelomu svijetu, stoga je uloga policije u antiterorističkoj borbi najznačajnija. Zadovoljni prethod

Foto: MUP
 
Danas je Ravnateljstvo policije posjetio izraelski ministar javne sigurnosti Yitzhak Aharonovitch, u čijoj su pratnji bili i Zina Kalay Kleitman, veleposlanica Države Izrael u Hrvatskoj, Udi Shalvi, predstojnik Kabineta ministra, i Yossef Doron, policijski ataše. Sastanak s izraelskom delegacijom predvodio je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, u nazočnosti zamjenika glavnog ravnatelja policije Zvonimira Vnučeca i načelnika Ureda glavnog ravnatelja policije Zlatka Koštića.
 
Glavna tema sastanka bila je nastavak uspješne, dugogodišnje suradnje Hrvatske i Izraela, posebno na području pojedinih segmenata rada kriminalističke policije i zaštite od požara, koja se temelji na prethodno potpisanim sporazumima. Naglasak je ovoga puta stavljen na pojačanje suradnje u borbi protiv terorizma, koji predstavlja prijetnju cijelomu svijetu, stoga je uloga policije u antiterorističkoj borbi najznačajnija. Zadovoljni prethodnim sastankom radne skupine, dogovor je hrvatske i izraelske delegacije nastavak iznimno kvalitetne suradnje, kao i razmjena korisnih preporuka i savjeta, kako bi se osigurao što kvalitetniji rad hrvatske i izraelske policije.
 
Policija ne poznaje granice jer kriminalci ne poznaju granice – zaključio je glavni ravnatelj policije Vlado Dominić.


Pisane vijesti