Zatečeni u protuzakonitom ulasku i kretanju u RH

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim državljaninom BiH koji je zatečen u osobnom vozilu BiH nacionalnih oznaka u blizini prijelaznog mjesta Veliki Prolog. U vozilu su se nalazila još tri državljanina Kosova i jedan državljanin BiH.  

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Vrgorac dovršili su kriminalističko istraživanje nad  39-godišnjim državljaninom BiH koji je 14. veljače zatečen u osobnom vozilu BiH nacionalnih oznaka u blizini prijelaznog mjesta Veliki Prolog. U vozilu su se nalazila još  tri državljanina Kosova i jedan državljanin BiH. Kriminalističkim istraživanjem utvrđen je osnov sumnje kako je 39-godišnjak iz koristoljublja omogućio i pomagao nedozvoljeno ući iz BiH i kretati se po Republici Hrvatskoj trojici državljana Republike Kosovo (22-godišnjak, 26-godišnjak i 30-godišnjak) koje je u osobnom vozilu prevezao do granične crte BiH i RH i koji su potom pješice, ilegalno prešli graničnu crtu RH, gdje ih je čekao i preuzeo.

Osumnjičeni 39-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH predan  policijskom pritvorskom nadzorniku, dok protiv trojice državljana Kosova slijedi donošenje  Rješenja o protjerivanju iz RH.



Pisane vijesti