"Živim život bez nasilja" glazbeno - plesni program "Milijarda ustaje"

Cilj ovog globalnog glazbeno-plesnog događanja bio je pokazati predanost i solidarnost s borbom protiv nasilja, upozoriti na njegove pogubne posljedice te pozvati sve žene da plešući odbiju pristati na šutnju o nasilju  

Foto: PU osječko-baranjska
 
U sklopu aktivnosti preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“, Policijska uprava osječko-baranjska Odjel prevencije, u suradnji sa Županijskim timom za prevenciju nasilja u obitelji, Povjerenstvom za ravnopravnost spolova, Skloništem za žrtve obiteljskog nasilja i Plesnom skupinom SHEIN, organizirala je povodom Valentinova i UN-ove kampanje u borbi protiv nasilja nad ženama, 14. veljače u 11,30 sati, na Gajevom trgu u Osijeku (Gradska tržnica), glazbeno-plesnu koreografiju pod nazivom "Milijarda ustaje".
 
Cilj ovog globalnog glazbeno-plesnog događanja bio je pokazati predanost i solidarnost s borbom protiv nasilja, upozoriti na njegove pogubne posljedice te pozvati sve žene da plešući odbiju pristati na šutnju o nasilju sve dok kultura nasilja ne nestane. “Jedna milijarda ustaje” je akt solidarnosti koji očituje zajedništvo ženske borbe protiv milijuna zlostavljanih, pretučenih, prisilno udanih, obrezanih, silovanih, ekonomski obezvrijeđenih i prodanih žena.
 
U programu su sudjelovali matematička i jezična gimnazija, ekonomska gimnazija, turistička škola, Gradsko društvo Crvenog križa, a cjelokupni program je svojom nazočnošću podržao župan Vladimir Šišljagić i dogradonačelnik grada Osijeka Denis Ambruš.
 
Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.


Pisane vijesti