U akciji virovitičke policije pronađene veće količine duhana

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Virovitica proveli su 17. i 18. veljače akciju s ciljem pronalaska osoba koje se bave nedozvoljenom trgovinom duhanom.
 
Tako su obavljenim obavijesnim razgovorom sa 29-godišnjakom na području Špišić Bukovica pronašli 500 kilograma duhana u listu, koje je 29-godišnjak tijekom listopada 2014., bez znanja roditelja, proizvođača duhana premjestio na drugu kućnu adresu. Slijedi Prekršaj iz zakona o trošarinama i obavijesti carinarnici.
 
Nadalje, nakon saznanja o nelegalnoj trgovini duhanom, policijski službenici Policijske postaje Virovitica, proveli su kriminalističko istraživanje nad 43 – godišnjakom, zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljene trgovine. Tijekom kriminalističkog istraživanja, kod 43 – godišnjaka na području Špišić Bukovice je pronađeno 12 kartonskih kutija duhana u listu i dio rezanog duhana u PVC vrećama ukupne težine veće od 1500 kilograma, koje je po saznanju vlasništvo 36 – godišnjaka sa područja Križevaca, koji je duhan dovezao na njegovu adresu, te povremeno dolazio i odvozio određene količine na rezanje, a zatim ponovno vračao rezani duhan. Nakon kriminalističkog istraživanja nad 36 – godišnjakom, slijedi podnošenje kaznene prijave.
 
Također, nakon saznanja o nelegalnoj trgovini duhanom, policijski službenici iz Policijske postaje Virovitica, proveli su kriminalističko istraživanje nad 45 – godišnjakom sa područja Virovitice, gdje je tom prilikom 45 – godišnjak, policijskim službenicima predao više od 800 kilograma nelegalnog duhana, koje je imao uskladišteno na području Špišić Bukovice. Slijedi kaznena prijava.


Pisane vijesti