Dovršeno kriminalističko istraživanje nad trojicom osumnjičenika

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke u suradnji sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije i Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom osumnjičenika

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke u suradnji sa policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije i Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom osumnjičenika (starih 41, 37 i 32 godine) zbog osnova sumnje da su zajedno počinili kazneno djelo pokušaj sprečavanja dokazivanja na štetu više osoba. Nad 41-godišnjakom je provdeno kriminalističko istraživanje i zbog kaznenog djela lažnog prijavljivanja i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te nad 37-godišnjakom za poticanje na ova kaznena djela i za kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. 

Sumnja se da su od početka rujna prošle godine do 23. veljače ove godine, prema prethodnom dogovoru i s ciljem otežavanja dokazivanja u kaznenim postupcima protiv 37-godišnjaka zbog kaznenih djela lihvarskih ugovora koji se vode pred nadležnim sudom, kontaktirali osobe koje su ispitane ili su trebali biti ispitane kao svjedoci. Osumnjičeni bi im davali upute ili obećavali novac i druge koristi, a zauzvrat bi tražili da neistinito iskazuju pred nadležnim sudom te pritom kod svjedoka koji nisu željeli promijeniti iskaz upotrijebili bi ozbiljne prijetnje.

Temeljem naloga policija je obavila pretrage te je kod 37-godišnjaka pronađena malokalibarska puška i više komada streljiva, dok se sumnja da je 41-godišnjak na zasad neutvrđen način pribavio tri ručne bombe, improvizirani pištolj i nekoliko komada streljiva koje je koristio za lažno prijavljivanje kaznenog djela kako bi drugu osobu doveo u vezi s nedozvoljenim posjedovanjem oružja, a sve na poticanje 37-godišnjaka.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.



Pisane vijesti