Osumnjičen za gospodarski kriminalitet

Foto: Ilustracija
 
Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta.
 
Policija ga sumnjiči da je u ožujku 2012. kao direktor trgovačkog društva iz Rijeke, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, zaključio ugovor o prodaji poslovnog udjela drugog trgovačkog društva, iako je znao da na spomenutom udjelu postoji založno pravo te da je pokrenut ovršni postupak.
 
Ovim su oštećena trgovačka društva sa šireg opatijskog područja i Zagreba, a materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko desetaka milijuna kuna.
 
Također je u travnju 2013. godine nadležnim tijelima podnio financijska izvješća u kojima je iskazao neistinit podatak o vrijednosti imovine trgovačkog društva iz Rijeke.
 
Po završetku kriminalističkog istraživanja, 48-godišnji hrvatski državljanin je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, povrede tuđih prava i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.


Pisane vijesti