Osumnjičen za 19 razbojništava u kioske

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio devetnaest kaznenih djela razbojništava, od kojih su dva u pokušaju. Sumnja se da je razbojništva u kioske počinio na području Novog Zagreba i Trešnjevke u vremenskom periodu od 20. siječnja do 11. ožujka ove godine, kad ga je policijski službenik uhvatio na počinjenju kaznenog djela pokušaja razbojništva

Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio devetnaest kaznenih djela razbojništava, od kojih su dva u pokušaju. Sumnja se da je razbojništva u kioske počinio na području Novog Zagreba i Trešnjevke u vremenskom periodu od 20. siječnja do 11. ožujka ove godine, kad ga je policijski službenik uhvatio na počinjenju kaznenog djela pokušaja razbojništva u kiosk u Novom Zagrebu.

Osumnjičeni je kaznena djela razbojništva činio na način da se vlastitim automobilom dovozio u neposrednu blizinu kioska, maskirao se kapom sa prorezima za oči i prilazio prodajnim pultovima gdje je uz prijetnju plinskog pištolja od zaposlenika otuđivao novac. Ukupna nastala šteta iznosi oko 48.700 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je doveden pritvorskom nadzorniku dok su kaznena prijava i posebno izvješće dostavljeni nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.



Pisane vijesti