Priopćenje za javnost: nogometna utakmica između HNK "Hajduk" i GNK "Dinamo"

Foto: PU splitsko-dalmatinska
 
Na  gradskom stadionu Poljud u Splitu, 14. ožujka, s početkom u 15.00 sati, odigrana je nogometna utakmica između HNK Hajduk i GNK Dinamo. Prilikom pregleda stadiona prije početka javnog okupljanja, na sjevernoj tribini policijski službenici pronašli su i izuzeli ukupno 117 sredstava pirotehnike, i to: 84 improvizirane baklje, 22 baklje, šest topovskih udara i pet dimnih bomba.
 
Ukupno je privedeno 66 osoba i to 56 osoba zbog prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, te četiri osobe zbog prekršaja iz čl.25. istog Zakona,  te ostalih prekršaja. 
 
Zabilježeno je i oštećenje jednog stakla na autobusu, a vezano uz taj događaj uhićene su četiri osobe nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje. 
 
Oko 17 sati, u Karamanovoj ulici, veća skupina osoba napala je policijske službenike bacajući kamenje, staklene boce, veće komade drva i druge predmete, te je u službeno vozilo bačeno nepoznato zapaljivo sredstvo. U ovom događaju ukupno su oštećena četiri službena vozila, te je oštećeno još šest osobnih vozila. Tijekom napada, policijski službenik je u zrak ispalio dva streljiva iz vatrenog oružja. Nakon napada, intervencijom policije uspostavljeno je povoljno stanje javnog reda i mira. Policijski službenici su požar u vozilu ugasili vatrogasnim aparatima prije dolaska vatrogasaca. U ovom događaju lakše su ozlijeđeni policijska službenica i policijski službenik, a očevid je obavljen na mjestu događaja.
 
U službene prostorije je u subotu navečer privedena jedna osoba, a tijekom jutra su u službene prostorije privedene još dvije osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem. U tijeku je kriminalističko istraživanje i traganje za ostalim sudionicima događaja.
 
Od ostalih događaja izdvajamo pronalazak i oduzimanje droge kod četiri osobe, a oduzeta su i dva noža, a u tijeku su kriminalistička istraživanja.


Pisane vijesti