Uhićeni s otuđenim zlatom vrijednim 164 tisuće kuna

Foto: PU zagrebačka
 
Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke, u suradnji s policijskim službenicima PU vukovarsko-srijemske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom rumunjskih državljanina starosti 44, 55 i 25 godina zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.
 
Sumnja se da se trojac u srijedu, 18. ožujka, oko 11.30 sati, osobnim automobilom "Ford Focus" dovezao do trgovačkog centra na Jankomiru, gdje je 25-godišnjak ostao u automobilu, a 44-godišnjak i 55-godišnjak otišli su do zlatarnice u prizemlju trgovačkog centra i zatražili od zaposlenice da im pokaže muški nakit. Nakon što su odabrali nakit, iskoristili su nepažnju zaposlenica dok su pakirale i izdavale račun te otuđili više lanaca i narukvica. Pri tom su zaposlenicama rekli da moraju promijeniti devize i da će se vratiti po zapakirani nakit. Osumnjičeni su s otuđenim nakitom izašli iz trgovačkog centra i došli do parkirališta gdje ih je čekao 25-godišnjak, otkud su se udaljili navedenim osobnim automobilom. Pri tome su pričinili štetu od oko 164 tisuće kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podnijeto je nadležnom državnom odvjetništvu.


Pisane vijesti