Konferencija ministara o zajedničkom rješavanju problema vezanih uz džihad

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić sudjelovao je na zajedničkoj Konferenciji ministara vanjskih i unutarnjih poslova u Beču

Foto: BMI/Alexander Tuma

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić sudjelovao je u petak, 20. ožujka, na zajedničkoj Konferenciji ministara vanjskih i unutarnjih poslova u Beču. Tema konferencije bila je Zajedničko rješavanje problema vezano uz džihad – oblikovanje, suzbijanje i uzajamno djelovanje.

Uz državne dužnosnike te ministre unutarnjih i vanjskih poslova Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Italije, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije, na panel diskusijama prisustvovali su i govorili ravnatelj EU Agencije za temeljna prava Morten Kjaerum, EU koordinator za borbu protiv terorizma Gilles de Kerchov te zamjenik ravnatelja Europol-a Oldřich Martinů. Nakon panel diskusija, u poslijepodnevnim satima bit će održane ekspertne radionice namijenjene za članove delegacija i pozvane goste. 



Pisane vijesti