Sumnjiči se za napad na službenu osobu

Tom prilikom je vozač navedenog vozila odbio postupiti po zapovijedi policijskih službenika i dao se u bijeg, a zatim je prošao kroz više raskrižja dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svijetlo. Navedeno vozilo je uočeno u Kaštel Sućurcu prilikom čega je vozač vozilom udario u pješački otok i zaustavio se. Tada su mu prišla dva policijska službenika. Međutim

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske su u subotu, 21. ožujka, uhitili 27-godišnjaka za kojim je 8. ožujka bila raspisana potraga zbog napada na službenu osobu. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, predan je pritvorskom nadzorniku.
 
Naime, osumnjičenog su 8. ožujka u noći oko 1.45 sati policijski službenici na području Splita pokušali zaustavili dok je upravljao osobnim automobilom "Golf" za koji je utvrđena sumnja da je otuđen. Tom prilikom je vozač navedenog vozila odbio postupiti po zapovijedi policijskih službenika i dao se u bijeg, a zatim je prošao kroz više raskrižja dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svijetlo. Navedeno vozilo je uočeno u Kaštel Sućurcu prilikom čega je vozač vozilom udario u pješački otok i zaustavio se. Tada su mu prišla dva policijska službenika. Međutim, u tom trenutku vozač je pokrenuo vozilo i vozilom  udario u policijskog službenika. Tada je drugi policijski službenik iz službenog oružja ispalio jedan hitac u vozilo pri čemu je vozač zaustavio vozilo i dao se u bijeg. Policijski službenik je zadobio ozlijede i pružena mu je liječnička pomoć.
 
Protiv osumnjičenog 27-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava za kaznena djela krivotvorenja isprave, obijesne vožnje u cestovnom prometu i prisile prema službenoj osobi.


Pisane vijesti