Oštetio državni proračun

 Foto: ilustracija

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je u svojstvu člana uprave trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu počinio kazneno djelo utaja poreza ili carine.

Sumnja se da je u razdoblju od početka siječnja 2009. do kraja kolovoza 2010. godine u poreznim prijavama prikazao netočne podatke o ostvarenim prihodima od zakupa poslovnih prostora, a u poslovnim knjigama i financijskim izvješćima prijavio i prikazao rashode koji nisu nastali u vezi s obavljanjem registrirane djelatnosti društva.

Ovim je državni proračun oštetio za nekoliko stotina tisuća kuna, dok je trgovačkom društvu sa sjedištem u Zagrebu pribavio protupravnu imovinsku korist u istom iznosu.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo utaja poreza ili carine, 61-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, a za isto kazneno djelo sukladno odredbama Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, prijavljeno je i trgovačko društvo sa sjedištem u Zagrebu.



Pisane vijesti