Osumnjičeni za prodaju amfetamina

Foto: Ilustracija
 
Djelatnici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 29 i 32 godine, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.
 
Valja istaknuti kako policija kontinuirano poduzima mjere i radnje u cilju suzbijanja ponude i potražnje svih vrsta droga na ilegalnom tržištu na području Primorsko-goranske županije, pa su tako prije dva dana policijski službenici u Rijeci zatekli jednog od osumnjičenih s dva paketića amfetamina ukupne težine 9,20 grama. Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela, priveden je na kriminalističko istraživanje, tijekom kojeg je temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci izvršena pretraga doma i drugih prostorija kojima se osumnjičeni koriste. Pretragom je ukupno pronađeno i oduzeto 153,90 grama amfetamina pakirane u više manjih paketića, 0,60 grama marihuane i dvije digitalne vage.
 
Policija ih sumnjiči da su drogu posjedovali u namjeri daljnje prodaje na riječkom području. Obojica su po završetku kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku.


Pisane vijesti