Predstavnici Ravnateljstva policije u posjetu državnoj policiji Albanije

Čelnici hrvatske i albanske policije izrazili su svoje zadovoljstvo sudjelovanjem i suradnjom u zajedničkim projektima, posebice obuci policijskih službenika u sklopu projekta "Partnership for Education", ali i razgovarali o nekim novim zajedničkim projektima. Albanska strana iskazala je veliki interes za uključivanje u projekt hrvatske policije „Sigurna turistička sezona“ i dolazak albanskih policijskih službenika na jadransku obalu tijekom ljetne turističke sezone. Jednako tako, glavni ravnatelj policije podijelio je hrvatska iskustva  

Foto: MUP
 
Izaslanstvo Ravnateljstva policije na čelu s glavnim ravnateljem policije Vladom Dominićem boravi u dvodnevnom posjetu državnoj policiji Albanije.
 
Tijekom posjeta, glavni ravnatelj policije Vlado  Dominić i direktor državne policije Albanije Artana Didi razgovarali su o daljnjem unaprjeđenju zajedničke suradnje, s posebnim naglaskom na teme od zajedničkog interesa, prije svega o suzbijanju krijumčarenja droga i trgovanja ljudima s ciljem jačanja operativne suradnje. Nadalje, čelnici hrvatske i albanske policije izrazili su svoje zadovoljstvo sudjelovanjem i suradnjom u zajedničkim projektima, posebice u obuci policijskih službenika u sklopu projekta "Partnership for Education", ali i razgovarali o nekim novim zajedničkim projektima. Albanska strana iskazala je veliki interes za uključivanje u projekt hrvatske policije "Sigurna turistička sezona" i dolazak albanskih policijskih službenika na jadransku obalu tijekom ljetne turističke sezone. Jednako tako, glavni ravnatelj policije Dominić podijelio je hrvatska iskustva s albanskim kolegama vezana za implementaciju Strategije djelovanja Policije u zajednici.
 
Tijekom dvodnevnog posjeta, glavni ravnatelj policije susreo se sa savjetnicom veleposlanika RH u Albaniji Jelicom Krišto. Sastanak je bio prilika za kratku prezentaciju rada hrvatske policije, posebice aktivnosti na polju međunarodne policijske suradnje te napretka u postupku pristupanja Schengenskom prostoru. Savjetnica veleposlanika izrazila je zadovoljstvo zbog posjeta izaslanstva Ravnateljstva policije albanskoj policiji naglasivši potrebu stvaranja čvršćih veza tradicionalno prijateljske Albanije i Hrvatske, ne samo gospodarskim već i ovakvim, policijskim kontaktima.


Pisane vijesti