Obilježena 24. godišnjica osnivanja SJP Rijeka "Ajkula"

Pripadnicima "Ajkula" su se u svečanom obilježavanju njihove godišnjice pridružili i predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, roditelji i članovi obitelji stradalih specijalaca u Domovinskom ratu, te predstavnici udruga iz Domovinskog rata i brojni prijatelji riječkih specijalaca. Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle  

Foto: PU primorsko-goranska
 
Povodom 24. godišnjice osnivanja Specijalne jedinice policije Rijeka "Ajkula" danas je nizom događanja svečano obilježen i dan Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata "Ajkula". Program je započeo postrojavanjem ratnih veterana SJP Rijeka u Bazi Specijalne jedinice policije na Kukuljanovu, zatim su položeni vijenci i zapaljene svijeće te odane počasti stradalim pripadnicima postrojbe u Aleji poginulih branitelja Domovinskog rata na Centralnom gradskom groblju Drenova, kao i na spomen obilježju ispred sjedišta i spomen ploči u sjedištu Policijske uprave primorsko-goranske.
 
Pripadnicima "Ajkula" su se u svečanom obilježavanju njihove godišnjice pridružili i predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke,  roditelji i članovi obitelji stradalih specijalaca u Domovinskom ratu, te predstavnici udruga iz Domovinskog rata i brojni prijatelji riječkih specijalaca. Sveta misa zadušnica za sve poginule i umrle specijalce "Ajkula", kao i sve poginule hrvatske branitelje, služena je u katedrali Svetog Vida. U sklopu programa obilježavanja otvoren je i uredski prostor Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata "Ajkula" koji se nalazi u Policijskom domu u Rijeci.
 
U Domovinskom ratu poginulo je osam pripadnika SJP "Ajkule". Udrugu Specijalne policije Domovinskog rata "Ajkula" čine bivši pripadnici SJP "Ajkule"-Rijeka koji su u njoj djelovali od osnivanja 8. travnja 1991. godine. Zadaća udruge je čuvanje vrijednosti i širenje istine o Domovinskom ratu, čuvanje uspomena na herojska djela pripadnika SJP Rijeka u Domovinskom ratu, zaštita časti i dostojanstva, te pružanje pomoći i skrbi članovima Udruge i njihovim obiteljima.


Pisane vijesti