Pronađene mine

Foto: ilustracija

Proteklih dana građani su dojavili policiji o pronalasku više komada minsko-eksplozivnih sredstava u šumskom području Praputnjaka kod Krasice i na livadi na području Kampora. Službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske izlaskom na teren utvrdili su da je riječ o minobacačkim minama zaostalim iz 2. svjetskog rata i jednoj ručnoj bombi.

Zahvaljujemo građanima na dojavama i ujedno upozoravamo sve građane da ne donose sami oružje ili eksplozivna sredstva kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. O namjeri predaje ili o pronalasku takvih predmeta potrebno je obavijestiti policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Nedozvoljeno oružje, minsko-eksplozivna sredstva ili streljivo preuzet će stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Također upozoravamo građane da oružje i druga eksplozivna sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u prirodi, kontejnerima za smeće  ili na drugim otvorenim prostorima jer na taj način ugrožavaju vlastite živote, kao i drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje dragovoljno predaju ili prijave policiji, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Napominjemo k tome da je dragovoljna predaja oružja vremenski neograničena budući da akcija „Manje oružja-manje tragedija“ još uvijek traje, a o svemu se dodatno može informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Pisane vijesti