Građani oprez: Prijevara s pronađenom zlatninom

Tvrdeći ujedno da narukvica vrijedi više tisuća kuna, predložio joj je da ju zajedno prodaju te potom podijele novac. Ništa ne sumnjajući, 62-godišnjakinja je pristala i unaprijed mu predala dio njegova novca, nakon čega je ostala čekati navodnog kupca.

Foto: Ilustracija
 
Jučer oko 12,30 sati na području Gornje Vežice u Rijeci nepoznati muškarac je s poda podignuo "zlatnu narukvicu", nakon čega se obratio 62-godišnjakinji tvrdeći da su je zajedno pronašli.
 
Tvrdeći ujedno da narukvica vrijedi više tisuća kuna, predložio joj je da je zajedno prodaju te potom podijele novac. Ništa ne sumnjajući, 62-godišnjakinja je pristala i unaprijed mu predala dio njegova novca, nakon čega je ostala čekati navodnog kupca.
 
Kako se nitko nije pojavljivao, oštećena je u ovlaštenoj radnji provjerila vrijednost "pronađene zlatne narukvice", te shvativši da je prevarena, spomenuti događaj prijavila je policiji Policijske uprave primorsko-goranske.
 

Savjetujemo građane da ne nasjedaju na ovakve prijevare

Kako opisani slučaj predstavlja poznati oblik prijevara, građanima savjetujemo da ne nasjedaju na ovakve ili slične pokušaje prevaranata da se domognu nepripadajuće imovinske koristi. Premda je niz raznih načina prijevara,  jedan od najčešćih je upravo prodaja bižuterije kao zlatnog nakita. Isto tako, poznate su i prijevare prilikom prodaje odjeće, alata i raznih aparata, odnosno "lažnih" predmeta pod originalnim brandovima, tzv. šibicarenje, i drugo.
 
Ovom prilikom savjetujemo građane da robu kupuju isključivo na za to uobičajenim mjestima, kao i da provjere kvalitetu i ispravnost onoga što kupuju. Pri tom treba imati na umu da se samo nekvalitetna, neoriginalna i roba sumnjivog porijekla može prodavati po znatno nižim cijenama od uobičajenih!
 
Ukoliko ipak dođe do prijevare, policiji će uvelike pomoći upamtite li izgled osobe (boju kose i očiju, visinu, stas, eventualne ožiljke, madeže i sl.), karakteristike vozila (marku, boju, registracijsku oznaku i drugo) i druge korisne informacije.
 
U slučaju prijevare ili sumnje na prijevaru, odmah izvijestite policiju na broj 192!


Pisane vijesti