Sumnjiči se da je nakon utakmice zapalio policijsko vozilo

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su u petak, 10. travnja, kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 29-godišnjakom iz Splita kojeg se sumnjiči da je 14. ožujka u Splitu, nakon odigravanja nogometne utakmice Hajduk-Dinamo, bio jedan od sudionika izazivanja nereda i da je tada zapalio službeni policijski automobil "Škoda Octavia" u koji je ubacio pirotehničko sredstvo.  

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su u petak, 10. travnja, kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 29-godišnjakom iz Splita. Policija ga sumnjiči da je 14. ožujka nakon odigravanja nogometne utakmice Hajduk-Dinamo u Splitu bio jedan od sudionika izazivanja nereda, te da je tada zapalio službeni policijski automobil "Škoda Octavia" u koji je ubacio pirotehničko sredstvo. 
 
Dalje se sumnjiči da je počinio i kazneno djelo napada na službenu osobu. Uz kaznenu prijavu, odnosno posebno izviješće u vezi tri kaznena djela, izazivanje nereda, oštećenje tuđe stvari i napad na službenu osobu,  predan je pritvorskom nadzorniku.
 
Do sada je kriminalističkim istraživanjem zbog kaznenog djela izazivanja nereda nadležnom Državnom odvjetništvu u Splitu prijavljeno 19 osoba, tri osobe prijavljene su za kaznena djela oštećenja tuđe stvari, dok su četiri osobe za kaznena djela napada na službenu osobu. U vezi izazivanja nereda nakon utakmice, policijski službenici PU splitsko-dalmatinske i dalje provode kriminalistička istraživanja u cilju pronalaska i procesuiranja svih osoba koje su sudjelovale u događaju.


Pisane vijesti