Sumnjiči se za više kaznenih djela nakon obaranja dviju pješakinja

Nakon nastanka navedene prometne nesreće, 22-godišnji vozač je u opasnosti koju je sam prouzročio ostavio navedene pješakinje bez pomoći i dao se u bijeg. Dok ga je policijski službenik PU splitsko-dalmatinske na službenom motociklu pokušao zaustaviti svjetlosnim i zvučnim signalima, osumnjičeni 22-godišnjak skrenuo je vozilom u smjeru policijsko 

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Trogir dovršili su kriminalističko istraživanje  nad 22-godišnjakom i 21-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da su 13. travnja zajedno i u dogovoru na osobno vozilo Renault Clio, u cilju da vozilo prikažu kao registrirano, postavili registarske pločice koje su prethodno otuđili s drugog vozila, te su ih koristili u prometu na području Splitsko-dalmatinske županije.
 
Dalje se 22-godišnjak sumnjiči da je 13. travnja, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, upravljao automobilom Renault Clio s nepripadajućim registarskim pločicama dok se vozilu kao putnik nalazio 21-godišnjak. Tom prilikom je u Trogiru na raskrižju ulica Kneza Trpimira i dr. Franje Tuđmana došlo do prometne nesreće u kojoj su na obilježenom pješačkom prijelazu navedenim vozilom oborene dvije pješakinje. Nakon nastanka navedene prometne nesreće, 22-godišnji vozač je u opasnosti koju je sam prouzročio ostavio pješakinje bez pomoći i dao se u bijeg. Dok ga je policijski službenik PU splitsko-dalmatinske na službenom motociklu pokušao zaustaviti svjetlosnim i zvučnim signalima, osumnjičeni 22-godišnjak skrenuo je vozilom u smjeru policijskog službenika i udario u metalni dio službenog motocikla, nakon čega je izišao iz vozila i nastavio bježati. Ubrzo je pronađen u Kaštel Gomilici, te je uhićen i doveden u prostorije policije. U prometnoj nesreći je 19-godišnja pješakinja zadobila tešku tjelesnu ozljedu, dok je 32-godišnjakinja zadobila lakšu ozljedu.
 
Zbog sumnje da je počinio kaznena djela krivotvorenja isprave, izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, nepružanja pomoći i prisile prema službenoj osobi, osumnjičeni 22-godišnjak je doveden policijskom pritvorskom nadzorniku, dok je protiv 21-godišnjaka podnijeta kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.


Pisane vijesti