Narušavanje javnog reda i mira na Ziru

Verbalno su napali delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza (sedam osoba), nakon čega su dvojica od njih, 36-godišnjak iz Sutivana i maloljetnik iz Unešića, i fizički napali dvojicu članova Hrvatskog nogometnog saveza 

Foto: Ilustracija
 
Jučer oko 17 sati na autocesti A1, u smjeru juga, na odmorištu Zir, u jednom ugostiteljskom objektu 12 hrvatskih državljana (s područja Solina, Knina, Splita, Imotskog, Ramljana, Sutivana i Unešića) narušavalo je javni red i mir. Verbalno su napali delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza (sedam osoba), nakon čega su dvojica od njih, 36-godišnjak iz Sutivana i maloljetnik iz Unešića, i fizički napali dvojicu članova Hrvatskog nogometnog saveza.
 
Po izlasku iz ugostiteljskog objekta ista grupa je oštetila automobil s kojim je delegacija Hrvatskog nogometnog saveza putovala.
 
U sukobu nije bilo ozlijeđenih osoba.
 
Oni su uhićeni, te će tijekom dana uz optužni prijedlog biti privedeni nadležnom prekršajnom sudu: 36-godišnjak iz Sutivana i maloljetnik iz Unešića za prekršaj iz članka 6. Zakona protiv javnog reda i mira, a ostala desetorica zbog prekršaja iz članka 13. navedenog Zakona.


Pisane vijesti