Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Foto: PU međimurska

Policijski službenici kriminaliteta droga Policijske uprave međimurske proveli su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom s područja Međimurske županije i utvrdili osnovanu sumnju da je počinio više kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Varaždinu, 15. travnja ove godine izvršena je pretraga njegovog doma i drugih prostora kojom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto:

 

- 1090 doza halucinogene droge natopljene u papirnate markice, namijenjene daljnjoj prodaji,

- 7,4 grama te iste droge u obliku bijelog praha koji je namijenjen za preradu u tekući oblik kojim se natapaju markice,

- 21.600 markica pripremljenih za tretiranje u obliku 24 kartona sa 900 perforiranih kvadratića,

- 46,7 grama marihuane i

- novac u iznosu od 3.420 kuna.   

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je vršio prodaju te droge drugim osobama po cijeni od 25 do 50 kuna, pri čemu je najmanje 5 doza prodao drugom maloljetniku, koji je dio osobno konzumirao, a dio preprodao trećem maloljetniku, a koji ju je također dalje preprodavao. Vrijednost već natopljenih markica u uličnoj preprodaji iznosi od 25.000 do 50.000 kuna.

Prema svoj trojici maloljetnika podnijete su kaznene prijave Županijskom državnom odvjetniku za mladež u Varaždinu, a  dvojica od njih nakon kriminalističkog istraživanja predana su pritvorskom nadzorniku, te su nakon ispitivanja od strane suca istrage Županijskog suda u Varaždinu pušteni na slobodu.