Ugrožavao promet s 2,35 promila

Jučer, 20. travnja u 13.20 sati, policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske zaustavili su u kontroli prometa u Zlatar Bistrici osobni automobil bez registracije i produžene prometne dozvole, dok je vozilo bilo neosigurano. Pod utjecajem alkohola (2,35 g/kg) i u vrijeme isteka vozačke dozvole vozilom je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin.

Foto: Ilustracija
 
Jučer, 20. travnja u 13.20 sati, policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske zaustavili su u kontroli prometa u Zlatar Bistrici osobni automobil bez registracije i produžene prometne dozvole, dok je vozilo bilo neosigurano. Pod utjecajem alkohola (2,35 g/kg) i u vrijeme isteka vozačke dozvole vozilom je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin.
 
Kako bi alkoholiziranom vozaču onemogućili daljnje upravljanje vozilom, čime bi postojala opasnost od daljnjeg ugrožavanja prometa, doveden je u namjenske prostorije policijske postaje na zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola.
 
Protiv 42-godišnjaka je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i počinjenog prekršaja iz Zakona obveznim osiguranjima izdan prekršajni nalog.


Pisane vijesti