Izaslanstvo Ureda bavarske Vlade u posjetu MUP-u

Poseban interes inozemni gosti iskazali su za načine provođenja istraga Službe za unutarnju kontrolu, s naglaskom na financijske istrage

Foto: MUP

Izaslanstvo visokih službenika iz Ureda bavarske Vlade posjetilo je u utorak, 21. travnja, Ministarstvo unutarnjih poslova u sklopu svog posjeta Republici Hrvatskoj.  U Velikom salonu primio ih je voditelj Službe za unutarnji kontrolu Stjepan Jurenec sa suradnicama, Robertom Mijalić Krešić, voditeljicom Odjela za zakonitost i postupanje i Adrijanom Bago iz Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Stjepan Jurenec istaknuo je kako Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske ima iznimno dobru suradnju s Ministarstvom unutarnjih poslova, graditeljstva i prometa Republike Bavarske zahvalivši im na stručnoj i tehničkoj pomoći koju pružaju Hrvatskoj već dugi niz godina. Izrazio je zadovoljstvo što je kao partner za razgovor odabrana upravo Služba za unutarnju kontrolu. Izaslanstvu je prezentirao ustrojstvo MUP-a kao i rad Službe za unutarnju kontrolu.

Thomas Meier, predstavnik Bavarskog državnog ministarstva unutarnjih poslova, graditeljstva i prometa obratio se u ime sudionika 24. tečaja za rukovodeće pozicije u državnoj upravi Slobodne države Bavarske koji se organizira pri Uredu predsjednika bavarske Vlade. „Kao predstavnici i suradnici različitih ministarstava u Slobodnoj državi Bavarskoj došli smo u Republiku Hrvatsku kako bi stvorili sliku o vašoj zemlji i već smo održali sastanke s predstavnicima različitih tijela“, pojasnio je Meier. Poseban interes inozemni gosti iskazali su za načine provođenja istraga Službe za unutarnju kontrolu, s naglaskom na financijske istrage te za konkretne primjere suradnje između Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva pravosuđa kao i međunarodnu suradnju.



Pisane vijesti