U blizini granice zatečeni u krađi drva

Policija u sječi drva zatekla četvoricu muškaraca od kojih su dvojica preko minski sumnjivog područja pobjegla u Bosnu i Hercegovinu, a druga dvojica su uhićena. Provedenim kriminalis 

Foto: ilustracija

Policijski službenici za zaštitu državne granice PU sisačko-moslovačke su u srijedu, 22. travnja, u šumi kod mjesta Majdan na području Dvora u sječi drva zatekli četvoricu muškaraca, od kojih su dvojica preko minski sumnjivog područja pobjegla  u Bosnu i Hercegovinu, a druga dvojica su uhićena. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi o državljanima Bosne i Hercegovine starima 21 i 32 godine koji su s još dvojicom nepoznatih odbjeglih muškaraca od sredine ožujka do 22. travnja ove godine u četiri navrata nezakonito prelazili državnu granicu i u šumi na području Majdana posjekli ukupno 27 stabala hrasta i bukve. Ukradena drva su traktorom i prikolicom odvozili na područje Bosne i Hercegovine, čime su šumariji pričinili štetu od oko 10.000 kuna. Protiv njih će biti podnesena kaznena prijava zbog krađe.

Zbog nezakonitog  prelaska državne granice uhićenoj dvojici je u provedenom upravnom postupku  doneseno rješenje o protjerivanju te im je izrečena zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj u trajanju od jedne godine, nakon čega su prisilno udaljeni iz Hrvatske. U suradnji s bosanskohercegovačkom  jedinicom granične policije Dobrljin nastavlja se rad na utvrđivanju identiteta ostale dvojice odbjegli počinitelja ove krađe.



Pisane vijesti