Predstavljena akcija odabira najboljeg policijskog službenika u Međimurju

Foto: PU međimurska 

Na redovnoj konferenciji za medije Policijske uprave međimurske, novinar međimurskog internetskog portala eMedjimurje.hr, Alen Fuš i glasnogovornik policijske uprave, Radovan Gačal, predstavili su akciju odabira najboljeg policijskog službenika Policijske uprave međimurske, pod sloganom "Više sigurnosti, manje zabrinutosti“.

 

Akcija je pokrenuta s ciljem ostvarivanja što kvalitetnije komunikacije između policije i medija, te približavanja cjelokupnog rada policije svim građanima s naglaskom na pozitivnu prezentaciju. Oslanja se na smjernice iznijete u Strategiji Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske u odnosima s javnošću, kao i na odredbe Zakona o medijima i Zakona o pravu na pristup informacijama. Također, prati i najnovije trendove stjecanja sigurnosti te povjerenja u rad policije, kao i nužnost zbližavanja građana i policijskih službenika, a što sve uvelike pozitivno utječe na poboljšanje kvalitete u radu cjelokupnog Ministarstva unutarnjih poslova. Ovom akcijom približava se rad policije svim građanima i oni direktno sudjeluju u odabiru najboljeg policijskog službenika te time utječu na transparentno vrednovanje njenog rada. Javnost je najrelevantniji subjekt u donošenju ocjene rada državnih institucija, pa tako i Ministarstva unutarnjih poslova.

Upućivanjem pisma namjere internetski portal eMedjimurje inicirao je njeno pokretanje, dok je Policijska uprava međimurska prihvatila izazov s namjerom približavanja rada policije široj javnosti. Kako bi se akcija približila i mladoj populaciji, a poučeni vrlo dobrim iskustvima iz provedenih preventivnih projekata "Zdrav za 5“, "Imam izbor“ i "Živim život bez nasilja“, akcija odabira policajca godine predstavljena je i učenicima sedmih razreda III. osnovne škole u Čakovcu. Učenici su tijekom izvannastavnih aktivnosti iz hrvatskog jezika, uz stručnu pomoć prof. Melite Pavić, osmislili više prigodnih slogana, a koji bi pratili provođenje akcije. Predstavnici portala i policije odabrali su slogan "Više sigurnosti, manje zabrinutosti“, kojeg je osmislila učenica 7. a razreda,Tena Vajda.

Policajac godine birat će se za svaku tekuću godinu na temelju prijedloga/pohvala građana, kao i na osnovu prijedloga svih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave međimurske za iznimna dostignuća u radu njihovih službenika. Svoje pohvale i prijedloge građani mogu slati na e-poštu internetskog portala eMedjimurje (info@emedjimurje.hr) ili na e-poštu Policijske uprave međimurske (medjimurska@policija.hr). Nakon objave svakog prijedloga/pohvale na stranicama internetskog portala eMedjimurje, građani, tj. posjetitelji portala svojim će tzv. lajkovima neposredno birati svog policajca godine. Članak će se objavljivati svake nedjelje u prijepodnevnim satima, dakle za svaki pojedinačni članak moguće je glasati/lajkati tjedan dana. Posljednji članak objavit će se početkom mjeseca rujna 2015. godine. Policijski službenik koji će tijekom navedenog razdoblja sakupiti najviše lajkova, bit će proglašen službenikom godine. Ukoliko bi dva ili više prijedloga prikupili jednak broj lajkova, pobjedu bi ostvario onaj službenik, tj. događaj koji bi imao najviše pregleda (podatak dostavlja internetski portal eMedjimurje).

Proglašenje pobjednika i dodjela prigodnog priznanja upriličit će se tijekom održavanja svečane akademije Policijske uprave međimurske povodom obilježavanja "Dana policije“, krajem mjeseca rujna 2015. godine.