Ranko Ostojić na Ministarskoj konferenciji Salzburškog foruma

Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić sudjelovao je na dvodnevnom ministarskom sastanku Salzburškog foruma koji se od 4. do 5. svibnja održao u St. Pöltenu u Austriji. 

Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić sudjelovao je na dvodnevnom ministarskom sastanku Salzburškog foruma koji je završio danas, 5. svibnja u St. Pöltenu u Austriji. 

Na ministarskom sastanku raspravljalo se o migracijama i azilu, pristupanju Rumunjske, Bugarske i Hrvatske schengenskoj zoni, stanju u Ukrajini, policijskoj suradnji u borbi protiv terorizma, kao i suradnji oko cyber sigurnosti.

Prvi radni dan  konferencije završio je potpisivanjem memoranduma o suglasnosti između Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova Mađarske o jačanju suradnje u pogledu pune primjene schengenske pravne stečevine od strane RH. Memorandum su potpisali ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i njegov mađarski kolega Sándor Pintér.

Osim toga, u sklopu Salburškog foruma, ministar Ostojić sastao se i sa v.d. glavne ravnateljice Međunarodnog centra za razvoj migracijske politike (ICMPD) Gabrielom Abado.



Pisane vijesti