Osumnjičeni za krađu veće količine zlata

Foto: Ilustracija
 
Policijskoj postaji Gruda 36-godišnjak je u četvrtak, 7. svibnja, prijavio krađu veće količine zlatnog nakita iz svoje obiteljske kuće u mjestu Poljice u Konavlima. Sljedećeg dana policijski službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi zaprimili su obavijest kako su u Igalu zatečena dvojica albanskih državljana s većom količinom zlata.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Gruda, utvrđeno je kako su spomenuta dvojica albanskih državljana u dobi od 39 i 23 godine, nakon što su prethodno pješice van graničnog prijelaza prešli državnu granicu između Crne Gore i Hrvatske, provalili u obiteljsku kuću oštećenog 36-godišnjaka. Iz kuće su, osim spomenutog zlata, otuđili i ručni sat, sunčane naočale, sportski bicikl i drugo. Pri tom su oštetili vlasnika za oko 400 tisuća kuna, te se odmah potom s otuđenim predmetima na isti način vratili u Crnu Goru.
 
Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe, protiv dvojice albanskih državljana podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Otuđeni predmeti su pronađeni kod osumnjičenih te će biti vraćeni vlasniku.


Pisane vijesti