Obavijest: nogometna utakmica Dinamo-Hajduk

Upozoravamo građane da u subotu, 16. svibnja, u zonu stadiona te ostale prostore ne donose pirotehnička sredstva, sredstva pogodna za napad i ozljeđivanje, transparente i znakovlje neprimjerenog sadržaja i alkoholna pića, a bezalkoholna pića da ne nose u staklenim bocama jer će se u protivnom protiv prekršitelja poduzeti Zakonom raspoložive mjere i radnje. Na stadion se neće moći unositi kišobrani, upaljači

Foto: Ilustracija
 
Nogometna utakmica Dinamo-Hajduk koja će se odigrati u subotu, 16. svibnja, s početkom u 17 sati procijenjena je kao utakmica visokog sigurnosnog rizika te će veći broj policijskih službenika PU zagrebačke i drugih policijskih uprava biti angažiran na policijskom osiguranju. S obzirom da se očekuje veći broj posjetitelja i navijača te organiziranih navijačkih skupina, a temeljem iskustava vezanih za problematiku navijača, policija će u kontinuitetu poduzimati niz mjera i radnji sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o javnom okupljanju, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i drugim propisima kako bi ova utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta.
 
Upozoravamo građane da u zonu stadiona te ostale prostore ne donose pirotehnička sredstva, sredstva pogodna za napad i ozljeđivanje, transparente i znakovlje neprimjerenog sadržaja i alkoholna pića, a bezalkoholna pića da ne nose u staklenim bocama jer će se u protivnom protiv prekršitelja poduzeti Zakonom raspoložive mjere i radnje. Na stadion se neće moći unositi  kišobrani, upaljači, plastične boce i drugi tvrdi predmeti te torbe i ruksaci.
 
Napominjemo svim posjetiteljima da u bližoj zoni stadiona Maksimir ne parkiraju vozila na prostorima koji nisu predviđeni  za parkiranje niti na obližnjim prometnicama kako ne bi dolazilo do zastoja prometa. S obzirom na ograničen broj parkirnih mjesta u zoni stadiona Maksimir, preporučujemo dolazak javnim gradskim prijevozom.
 
Ulazi se za gledatelje otvaraju u 15 sati te molimo posjetitelje da čim ranije dođu na stadion zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na stadion. Na kolnom ulazu, od Kipa sportaša i prostoru u zoni raskrižja Ulice Svetice i Maksimirske, sve do zapadnog raskrižja zapadnog parkirališta stadiona od 6 do 20 sati, a na prostoru poligona autoškole kod okretišta Borongaj, Hitrecovoj ulici i prostoru južnog ulaza na stadion Maksimir od 12 do 20 sati, temeljem Prethodne suglasnosti nadležnog tijela Grada Zagreba biti će zabranjeno zaustavljanje i parkiranje. Temeljem Prethodne suglasnosti nadležnog tijela Grada Zagreba i sukladno prosudbi policije, zabranit će se promet Maksimirskom od Kvaternikovog trga do Mandlove, Ulicom Svetice od Maksimirske do Branimirove, Budakovom ulicom, Kennedyevim trgom, Zvonimirovom ulicom od Heinzelove do Harambašićeve od 15 do 20 sati.
 

Mjere i radnje koje će poduzimati policija

Sukladno ovlastima iz Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policija će snimati i fotografirati na prostoru stadiona stadiona te ostalih javnih mjesta gdje će se okupljati navijači i poduzimati pojačane mjere osiguranja u zonama stadiona Maksimir te na širem gradskom području. Pojačano će se nadzirati i upravljati i preusmjeravati promet na prilaznim pravcima stadiona Maksimir.
 
Također, policijski službenici poduzet će potrebite mjere u cilju uočavanja i procesuiranja osoba koje preprodaju ulaznice ili ih stavljaju u opticaj na nedozvoljeni način.
 
Apeliramo na građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovjedi policijskih službenika i drugih službenih osoba (zaštitari, redari), kako u dijelu upravljanja prometom, tako i u dijelu sigurnosnih mjera, kako bi ovaj događaj protekao u redu i bez izgreda. Molimo građane i sve posjetitelje utakmice da se pridržavaju uputa redarske službe i svih drugih službenih osoba organizatora. Također pozivamo sve građane, posjetitelje i navijače da se prije utakmice, na samom stadionu za vrijeme odigravanja utakmice i nakon utakmice ponašaju fer, korektno i sportski kako bi ova utakmica prošla u primjernom ozračju vrhunskog sportskog događaja.


Pisane vijesti