Petorica privedena zbog iznude

Sumnjiče se da su uporabom sile i ozbiljne prijetnje, a u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, prisilili oštećene da na im na štetu svoje imovine isplate novac, daju pokretnine i nekretnine. Na taj način stekli su protupravnu imovinsku korist koja je procjenjena na najmanje 4 milijuna kuna. Među navedenim počiniteljima je i policijski službenik Policijske uprave primorsko-goranske. Osim kaznenih djela iznuda, za počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari sumnjiče se četvorica

Foto: PU primorsko-goranska
 
Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji s Ravnateljstvom policije, Spacijalnom jedinicom policije Rijeka i drugim ustrojstvenim jedinicama PU primorsko-goranske te u koordinaciji s nadležnim općinskim državnim odvjetništvom, proveli su opsežno kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta.
 
O dosadašnjim rezultatima kriminalističkog istraživanja izvijestili su danas načelnik Sektora kriminalističke policije Željko Kruneš i voditelj Službe organiziranoga kriminaliteta Dražen Horvat na izvanrednoj konferenciji za novinare u sjedištu PU primorsko-goranske.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je počinjenje triju kaznenih djela iznude od 2011. godine do danas i to na štetu dvoje hrvatskih državljana starosti 45 i 46 godina.
 
Petorica hrvatskih državljana u dobi od 31 do 52 godine sumnjiče se da su uporabom sile i ozbiljne prijetnje, a u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, prisilili oštećene da na im na štetu svoje imovine isplate novac te daju pokretnine i nekretnine. Na taj način stekli su protupravnu imovinsku korist koja je procjenjena na najmanje četiri milijuna kuna. Među navedenim počiniteljima je i policijski službenik Policijske uprave primorsko-goranske. Osim kaznenih djela iznuda, za počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari sumnjiče se četvorica od gore navedenih počinitelja.
 
Tijekom pretrage prostorija i vozila koje su počinitelji koristili pronađeno je više mobitela, novac u domaćoj i stranoj valuti, šest pištolja i 160 komada raznog streljiva, razna dokumentacija i drugo. Također, tijekom kriminalističkog istraživanja oduzeto je i jedno osobno vozilo marke Mercedes.
 
Počinitelji su predani pritvorskom nadzorniku.


Pisane vijesti