Posjetom učenika PU međimurskoj završio preventivni projekt „Imam izbor“

Foto: PU međimurska 

U srijedu, 20. svibnja u sklopu završne, osme komponente preventivnog projekta „Imam izbor“, učenici petih razreda Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba posjetili su Policijsku upravu međimursku.

U posjet policijskoj upravi stiglo je četrdesetak učenika, njihove razrednice, pedagoginja i ravnateljica škole. Policijska službenica, Danijela Turk, zaželjela je mladim gostima dobrodošlicu te ih kroz šetnju prostorima zgrade upoznala sa radom i radnim ozračjem u kojem policijski službenici obavljaju svoje poslove. U dvorištu policijske uprave, policijski službenici prometne i interventne policije pripremili su i prezentirali opremu, pomagala i službena vozila koja koriste u svom radu, te im na zanimljiv način opisali kako izgleda njihov radni dan. Iznenađenje, koje je uvijek dobrodošlo bio je policijski pas Boos, s kojim su se veselo fotografirali.

Učenike je ispred Policijske uprave međimurske pozdravio zamjenik načelnika, gosp. Danijel Mikulić, koji je istaknuo da su ovakve preventivne aktivnosti prilika učenicima da vide kako su policajke i policajci njihovi prijatelji i ljudi koji čuvaju njihovu sigurnost, te je izrazio želju da se i netko od njih u budućnosti vrati kao policajac.

  U jednoj od komponenata održana je likovna radionica na kojoj su učenici kroz likovne radove izrazili svoje dojmove o dotadašnjim radionicama, čime ih se željelo potaknuti na izražavanje svog stava o policiji, o nasilju, o vandalizmu, kao i o njihovoj ulozi u društvu. Radovi učenika bili su izloženi u Policijskoj upravi međimurskoj, te je trojici učenika koji su izradili najljepše crteže, nagrade svečano uručio zamjenik načelnika. Također, na sudjelovanju i pomoći oko provođenja ovog projekta u Osnovnoj školi Jože Horvata u Kotoribi zahvalio je ravnateljici škole, gđi. Snježani Matoš, te joj ovom prilikom uručio Zahvalnicu Policijske uprave međimurske.

Sve održane komponente policijska službenica Danijela Turk pratila je fotografijama koje je sažela u prezentaciju kojom je sve sudionike podsjetila na važne aspekte i poruke ovog preventivnog projekta.

Uz slatkiše, sokove, i izmjenu dojmova o svim zanimljivim trenucima koje su zajedno proveli, posjet Policijskoj upravi međimurskoj priveden je kraju, a čime i projekt „Imam izbor“ u Osnovnoj školi Jože Horvata Kotoriba.