Osumnjičen za dva pokušaja ubojstva i 11 razbojništava

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnjiči se da je, nakon počinjenog razbojništva u uredu za otkup plemenitih metala 5. lipnja 2014. godine, počinio kaznena djela pokušaja ubojstva, pokušaja teškog ubojstva i protupravnog oduzimanja slobode na način da je navedenog dana oko 11 sati na Aveniji Dubrava u poslovnici za otkup plemenitih metala uz prijetnju vatrenim oružjem

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog osnova sumnje da je od lipnja do prosinca 2014. godine počinio 11 kaznenih djela razbojništava, od čega sedam na štetu poslovnica za otkup plemenitih metala na području grada Zagreba i jedno razbojništvo na području PU bjelovarsko-bilogorske te tri kaznena djela razbojništva na štetu poslovnica pošte u Zagrebu. Osumnjičeni je, djelomično maskiran sunčanim naočalama, perikom ili šilt kapom, ulazio u poslovnice za otkup plemenitih metala i pošte, gdje je zaposlenicama i strankama prijetio vatrenim oružjem, nakon čega bi se otuđenim novcem udaljio u nepoznato. Nastala materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 121 tisuću kuna.
 
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnjiči se da je, nakon počinjenog razbojništva u uredu za otkup plemenitih metala 5. lipnja 2014. godine, počinio kaznena djela pokušaja ubojstva, pokušaja teškog ubojstva i protupravnog oduzimanja slobode na način da je navedenog dana oko 11 sati na Aveniji Dubrava u poslovnici za otkup plemenitih metala uz prijetnju vatrenim oružjem od 29-godišnjeg zaposlenika otuđio nekoliko tisuća kuna. Nakon što je osumnjičeni izišao iz poslovnice, oštećeni ga je pratio govoreći mu da stane, a dolaskom do Lovinačke ulice, osumnjičeni je ispalio hitac prema oštećenom. U Žabanjskoj ulici, zajedno s oštećenim, sustigao ga je policijski službenik PU zagrebačke koji je čuo prethodni pucanj. Nakon što ga je policijski službenik pokušao zaustaviti, iz službenog pištolja ispalio je hitac u zrak, a oštećeni se nije zaustavio već je dolaskom do raskrižja Kanarinske i Kijevske ulice, nakon ponovnog upozorenja policijskog službenika da stane, ispalio hitac prema policijskom službeniku i oštećenom zaposleniku. Potom je osumnjičeni u Kijevskoj ulicu ušao u teretno vozilo marke Peugeot zagrebačkih registracijskih oznaka u vlasništvu poduzeća iz Zagreba te 24-godišnjeg vozača, uz prijetnju vatrenim oružjem, prisilio da ga poveze do Goričanske ulice, nakon čega je pobjegao.
 
Policijski službenici su protiv osumnjičenog nadležnom državnom odvjetništvu podnijeli posebno izvješće.


Pisane vijesti