Srneća divljač na kolniku

U dva slučaja, nakon udara u minibus i osobno vozilo divljač se udaljila u smjeru šume, dok je u jednom slučaju uginula na mjestu događaja. Brigu oko uginule divljači preuzeo je lovnik nadležnog lovačkog društva.

Foto: Ilustracija
 
Od 25. do 27. svibnja na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježena su tri događaja u kojima je na kolnik istrčala srneća divljač.
 
Naime, divljač je istrčala na kolnik na području mjesta Tribalj, Saršoni, u blizini Viškova te na području mjesta Lokve od 6.20 do 22.35 sati. U dva slučaja, nakon udara u minibus i osobno vozilo divljač se udaljila u smjeru šume, dok je u jednom slučaju uginula na mjestu događaja. Brigu oko uginule divljači preuzeo je lovnik nadležnog lovačkog društva.
 
Ozlijeđenih osoba nije bilo, a sveukupna šteta je oko 8 tisuća kuna. 

Vozači, oprezno na cestama!

Vozače pozivamo na oprez na cestama, pogotovo u jutarnjim i kasnim večernjim satima. Savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti.
 
Vozači vozila koji sudjeluju u naletu na životinju na cesti, a utvrdi se da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja, odgovaraju sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.


Pisane vijesti