Preventivno-represivna akcija policijskih službenika i ribočuvara na Dravi

Foto: PU varažedinska

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i međimurske su u srijedu, 27. svibnja, suradnjom s ribočuvarima ŠRK Varaždin i SŠRD Međimurske županije proveli preventivno-represivnu akciju nadzora ribolovnog područja na rijeci Dravi.

Čamcima su se obilazili rukavci rijeke Drave i akumulacijsko jezero u cilju pronalaska mreža i postavljenih parangala koje su postavili krivolovci. Za pronalazak parangala i mreža ribočuvari su provodili tzv. „mačkanje“.

Voditelj zaštite i ekologije ŠRK Varaždin Zdravko Muller kaže da je „ribočuvarska služba dobro opremljena s uređajima i za noćno promatranje, pa se tako nadzor provodi redovito noću i danju. Zbog veličine jezera problem je uočavanje počinitelja tih djela“.

Napominje da je suradnja sa policijskim službenicima Policijskih uprava varaždinske i međimurske iznimno važna i ovom se prilikom zahvaljuje na takvoj suradnji.

Zapovjednik voda Interventne policije policijske uprave varaždinske Jasminko Mirović ističe da je „stalna suradnja s ribočuvarima odlična, pa je i ova akcija uspješno provedena“.

U narednom periodu policijski službenici u suradnji sa ribočuvarima provoditi će takve i slične akcije nadzora cijelog ribolovnog područja, odnosno ribolovnih zona na području Varaždinske i Međimurske županije, a sve u cilju sprječavanja nezakonitih kažnjivih radnji.



Pisane vijesti