Spriječeno razbojništvo glavne pošte u Dubrovniku

Prezentirano je kriminalističko istraživanje vezano za sprječavanje razbojništva u zgradi glavne pošte u Dubrovniku. Na konferenciji su govorili načelnik PU dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović, voditelj Službe kriminalističke policije Đuro Đurković i voditelj Odjela za droge Hrvoje Neusidl.

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas je održana konferencija za medije na kojoj je prezentirano kriminalističko istraživanje na okolnosti sprječavanja razbojništva u zgradi glavne pošte u Dubrovniku. Na konferenciji  su govorili načelnik PU dubrovačko-neretvanske Tonći Radibratović, voditelj Službe kriminalističke policije Đuro Đurković i voditelj Odjela za droge Hrvoje Neusidl.

Temeljem saznanja Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanski o organiziranoj skupini udruženoj radi počinjenja kaznenog djela razbojništva u zgradi glavne pošte u Dubrovniku, a s ciljem pribavljanja znatne protupravne imovinske koristi, u ožujku ove godine započela je operativna akcija „Bonita“ koja je rezultirala uhićenjem četiri hrvatska državljanina.

Naime, osnovano se sumnja da su od ožujka do kraja svibnja ove godine detaljno planirali navedeno kazneno djelo sa podjelom uloga i zaduženja te izradili plan radnji koje je potrebno poduzeti prije, za vrijeme i nakon počinjenja tog kaznenog djela. Pretragom njihovih obiteljskih kuća pronađeni su i oduzeti razni predmeti i to: nacrt i evakuacijski plan zgrade, video snimka unutrašnjosti zgrade, kompletna odora hrvatske policije, značka HVO-a, ručne radio stanice, potkape za maskiranje lica, registarske pločice Crne Gore i Srbije, razni alat, odjeća, obuća, rukavice i dr.

Dvojica osumnjičenih, u dobi od 30 i 24 godine, uhićeni su jučer, 2.lipnja, na području ove Policijske uprave, a druga dvojica,  32-godišnjak i 29-godišnji policijski službenik, uhićeni su u četvrtak, 28.svibnja u Zagrebu, sa 15 gr kokaina koji je bio namijenjen preprodaji u Dubrovniku.

Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta protiv četvorice osumnjičenih podnesena je kaznena prijava zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo „Zločinačko udruženje“ iz čl.328.st.2 KZ-a.



Pisane vijesti