Krivotvorio registracijske pločice

Na postojeće pločice vozila kojem je istekla registracija, nalijepio papirnate na koje je napisao drugu registracijsku oznaku te se s takvim vozilom koristio u prometu. 

Foto: ilustracija

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg su sinoć na području Školjića zatekli djelatnici Interventne jedinice policije Rijeka. 61-godišnjak je zatečen u osobnom vozilu marke Honda s neodgovarajućim registracijskim pločicama te priveden u službene prostorije policije. Kriminalističkim istraživanjem policija je saznala kako je na postojeće registracijske pločice vozila kojem je istekla registracija, nalijepio papirnate na koje je napisao drugu registracijsku oznaku te se s takvim vozilom koristio u prometu.

Zbog počinjenja prekršaja u prometu, upravljanja neregistriranim vozilom 61-godišnjaku je uručen obavezni prekršajni nalog, dok zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava slijedi kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu.



Pisane vijesti