Zlouporaba položaja i ovlasti

Kao rukovoditelj zdravstvene ustanove na području Osječko-baranjske županije, 58-godišnjak je od 2008. do 2012. godine protivno zakonskim propisima za sebe i više djelatnika ustanove

Foto: ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da su dva hrvatska državljanina počinila kazneno djelo zlouporaba položaja i ovlasti. Kao rukovoditelj zdravstvene ustanove na području Osječko-baranjske županije, 58-godišnjak je od 2008. do 2012. godine protivno zakonskim propisima za sebe i više djelatnika ustanove donio rješenja o plaći i nalagao isplate plaća obračunate na osnovu nepripadajućih koeficijenata. Kao rukovoditelj ustanove, 58-godišnjak je prekoračio ovlasti i sklopio nekoliko ugovora o pružanju ravne pomoći ustanove s osječkim odvjetnikom te je odobravao isplatu novčanih iznosa radi podmirenja ispostavljenih računa za odvjetničke usluge, koje nisu u stvarnosti izvršene.

Sumnja se i da je 58-godišnjak, kao rukovoditelj, zajedno s 53-godišnjim voditeljem službe za ekonomske poslove, prekoračivši ovlasti, nenamjenski donirao sredstva dobivena iz donacija. Navedenim kaznenim djelima zdravstvenoj je ustanovi nastala ukupna materijalna šteta od nekoliko milijuna kuna. Protiv 58-godišnjaka i 53-godišnjaka podnosimo kaznenu prijavu. 



Pisane vijesti