Pronađena droga i oružje

Foto: PU splitsko-dalmatinska
 
Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te prekršaj iz Zakona o oružju.
 
U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga prostorija koje osumnjičenik koristi na području Otoka Brača. Pri tome je kod njega pronađeno i oduzeto 106,89 grama marihuane, 17,72 grama kokaina, 5,87 grama hašiša, pakiranih u više paketića, dvije digitalne vage, pištolj, sedam spremnika za automatsku pušku, jedan tromblonski nastavak za automatsku pušku, vježbovnu inicijalnu kapislu s kabelom, te 592 komada različitog streljiva.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 30-godišnjak je doveden pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio navedena kaznena djela. Zbog prekršaja iz Zakona o oružju, protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.


Pisane vijesti