Osumnjičeni za provale i prikrivanje

Foto: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske postaje Zaprešić dovršili su kriminalističko istraživanje nad šest osumnjičenih (21, 19, 22, 19, 21, 22) zbog osnova sumnje da su u različitim kombinacijama počinili pet kaznenih djela teških krađa provaljivanjem i dva kaznena djela prikrivanja.
 
Sumnja se da je prvoosumnjičeni u lipnju provalio u dječji vrtić u Zaprešiću i otuđio računalo koje je dao šestoosumnjičenom, koji je znao da predmet potječe od kaznenog djela i prodao ga. Sumnja se da su prvoosumnjičeni i drugoosumnjičeni u ožujku i lipnju zajedno počinili dvije provale u igraonicu i kuću u Zaprešiću, gdje su otuđili igraće konzole te alkoholna pića i razne ukrasne predmete. Igraću konzolu su dali petoosumnjičenom na prodaju, koji je znao da predmet potječe od kaznenog djela i prodao ga. Također se sumnja da je trećeosumnjičeni u lipnju 2013. sam provalio o osnovnu školu u Zaprešiću i otuđio tehničke predmete i prodavao ih putem oglasnika. Trećeosumnjičeni je zajedno s četvrtoosumnjičenim u lipnju 2013. počinio još jednu provalu u kuću u Zaprešiću, odakle su otuđili nakit i alkoholna pića. Petoosumnjičeni i šestoosumnjičeni prijavljeni su za kazneno djelo prikrivanja.
 
Ukupna nastala šteta je oko 55 tisuća kuna. Protiv osumnjičenih je nadležnom državnom odvjetništvu podneseno posebno izvješće redovnim putem.


Pisane vijesti