Stop krivotvorinama i piratstvu u Zadru

Svrha akcije je podizanje razine javne svijesti o negativnim društvenim posljedicama krivotvorenja i piratstva te o sustavu provedbe prava intelektualnog vlasništva.

Foto: PU zadarska
 
Nakon dosadašnjih uspješno održanih akcija u Zagrebu, Osijeku, Rovinju, Rijeci, Splitu, Slavonskom Brodu, Varaždinu i Velikoj Gorici, dvanaesta po redu akcija "Stop krivotvorinama i piratstvu" održana je u nedjelju, 21. lipnja, na Forumu u Zadru.
 
Akciju su i ovaj put zajednički organizirala nadležna tijela državne uprave i organizacija koje sudjeluju u mehanizmu koordinacije za provedbu prava intelektualnog vlasništva: Državni zavod za intelektualno vlasništvo, Carinska uprava Ministarstva financija, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo pravosuđa; udruge nositelja prava intelektualnog vlasništva: HDS ZAMP, HUZIP, ZAPRAF, IHG, BSA, BOA, HGU, HDU,DHFR, APAW; te Nacionalni odbor ICC Hrvatska.
 
Svrha akcije je podizanje razine javne svijesti o negativnim društvenim posljedicama krivotvorenja i piratstva te o sustavu provedbe prava intelektualnog vlasništva.
 
Istovremeno je svrha ovih aktivnosti informiranje o učincima krivotvorenja i piratstva na gospodarstvo, kao i na zdravlje te sigurnost građana. Organizatori žele uputiti građane kako se mogu zaštiti te kome se obratiti za pomoć. Isto tako nastoje podići razinu svijesti o važnosti poštivanja intelektualnog vlasništva i autorskih prava kao osnove za poticajno i neovisno umjetničko stvaralaštvo.
 
Za zabavni dio pobrinuli su se zadarska klapa Kontrada, grupa Sexymotherfuckers i Jacques Houdek.
 
Građani su usto mogli sudjelovati i u testovima znanja, a zadatak je bio prepoznati razliku između originala i krivotvorine. Uz korisne materijale nije nedostajalo niti atraktivnih darova. Zanimljivi i edukativan program vodila je Ana Marušić.


Pisane vijesti