Policajac Ivo Križanac - Dido dobio ulicu

Foto: PU sisačko-moslavačka

U srijedu, 24. lipnja, Općina Martinska Ves je dobila novu ulicu. Naime, na inicijativu članova Udruge Specijalne jedinice policije "OSA" Sisak u spomen na poginulog branitelja Ivu Križanca - Didu nazvana je jedna ulica.

Dido je rođen 1962. godine u Vitezu, BiH, gdje je živio do završetka srednje škole, a početkom ratnih previranja 1. kolovoza 1991. godine dragovoljno pristupa u redove MUP-a, PJP Mosor s kojom odlazi na ratišta Karlovca, Gračaca, Sv. Roka i Lovinca, sve do 21.10.1991. kada prelazi u aktivni sastav Policijske uprave sisačko-moslavačke. U siječnju 1992. godine raspoređen je u SJP OSA Sisak s kojom sudjeluje u svim akcijama, od kojih izdvajamo Poskok I, Poskok II, Trokut-Voćin, Maslenica, Bljesak, da bi kao sudionik VRA Oluja u neposrednoj borbi 4. kolovoza 1995. godine smrtno stradao kod mjesta Egeljac, na cesti između Svetog Roka i Malog Alana.

Za posebne zasluge Ivo Križanac - Dido je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, medaljama Bljesak i Oluja, te odličjima Reda Nikole Šubića Zrinskog i Reda Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom.

Ovom su događaju uz članove obitelji pokojnog Križanca i mještane nazočni bili i njegovi suborci i kolege, ponosni što će ime njihovog dragog Dide odsada stajati na pročelju jedne ulice.