Predstavljanje biciklističke ophodnje u Zaprešiću

U sklopu programa policijski službenici PU zagrebčake su s Biciklističkim klubom Bumbar predstavili poligon sigurne vožnje. Predstavljena je biciklistička ophodnja i obavljena je primopredaja bicikala za Policijsku postaju Zaprešić. Primopredaji su prisustvovali načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić, gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk i načelnica Policijske postaje Zaprešić 

Foto: PU zagrebačka
 
U nedjelju, 28. lipnja, u Zaprešiću na Trgu Ivana Pavla II, nakon predstavljenog Pilot-projekta u Velikoj Gorici te u Samoboru, predstavljen i Pilot-projekt biciklističke ophodnje u Zaprešiću.
 
U sklopu programa policijski službenici PU zagrebčake su s Biciklističkim klubom Bumbar predstavili poligon sigurne vožnje. Predstavljena je biciklistička ophodnja i obavljena je primopredaja bicikala za Policijsku postaju Zaprešić. Primopredaji su prisustvovali načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić, gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk i načelnica Policijske postaje Zaprešić Katarina Mavrlja Matuško, koji su se i obratili sudionicima.
 
Bicikli su nabavljeni iz sredstava Grada Zaprešića i dokaz su nastavka uspješne suradnje između Policijske uprave zagrebačke i Grada Zaprešića na projektima prevencije, a što će zasigurno imati dodatni preventivni učinak s ciljem sprečavanja prekršaja i kaznenih djela. To će ujedno ojačati povjerenje i subjektivni osjećaj sigurnosti kod građana Zaprešića. Dosadašnja iskustva policijskih službenika koji poslove obavljaju u biciklističkim ophodnjama pokazuju pozitivne rezultate, a oni se direktno odnose na bolju komunikaciju s građanima, jačanje povjerenja između građana i policije, ali i veću nazočnost policije na javnim mjestima, što je i cilj ovog Pilot-projekta.
 
Pilot-projektom promovira se biciklizam, zdrav načina života i očuvanje okoliša, a po pitanju prevencije najmlađoj populaciji sudionika u prometu šalje se poruka o nošenju zaštitne kacige na glavi prilikom vožnje bicikla. Na kraju programa održana je i biciklijada "Tour de Jelačić".


Pisane vijesti