"Zajedno protiv vršnjačkog nasilja" u Iloku

Kako bi se podigla svijest građana o nužnosti sprječavanja svih oblika nasilja, posebice vršnjačkog nasilja u školama, policijski službenici kontakt policije Policijske postaje Ilok osmislili su tijekom 2013. godine preventivnu akciju pod nazivom "Zajedno protiv vršnjačkog nasilja". U sklopu akcije ostvarena je suradnja s Vijećem za prevenciju kriminaliteta Grada Iloka, a sam turnir limača postao  

Foto: PU vukovarsko-srijemska
 
Policijska postaja Ilok organizirala je i održala u suradnji s Vijećem za prevenciju Grada Iloka, školom nogometa "Tomislav Bošnjak" i Osnovnom školom "Julije Benešić" iz Iloka, 25. lipnja, već tradicionalni (treći po redu) međunarodni nogometni turnir pod nazivom "Zajedno protiv vršnjačkog nasilja". Cilj mu je podizanje svijesti o problemu vršnjačkog nasilja te propagiranje sporta kao zdrave alternative ovakvom ponašanju.
 
Kako bi se podigla svijest građana o nužnosti sprječavanja svih oblika nasilja, posebice vršnjačkog nasilja u školama, policijski službenici kontakt policije Policijske postaje Ilok osmislili su tijekom 2013. godine preventivnu akciju pod nazivom "Zajedno protiv vršnjačkog nasilja". U sklopu akcije ostvarena je suradnja s Vijećem za prevenciju kriminaliteta Grada Iloka, a sam turnir limača postao je sad već prepoznatljiv i iznimno dobro posjećen događaj.
 
Turnir su otvorili predsjednik škole nogometa "Tomislav Bošnjak" iz Iloka Vilim Čuljak i zamjenik načelnika za policiju u Policijskoj postaji Ilok Marinko Ćorić. Natjecalo se 10 ekipa uzrasta limač (djeca rođena 2004.godine i mlađi) s područja Vukovarsko srijemske i Osječko baranjske županije, kao i gosti iz Srbije.
 
Svojim maštovitim nastupom atmosferu su zagrijale iločke mažoretkinje, a u nastavku programa sudjelovali su Slovačko kulturno-prosvjetno društvo "Ljudevit Štur" iz Iloka te mladi glazbenik Andrej Činčurak, koji su izveli kraći kulturno-umjetnički program.
 
Nakon završenog natjecateljskog dijela, podijeljeni su pokali i medalje. Slavili su limači HNK "Vukovar 1991", koji su boljim izvođenjem deveteraca pobjedili HNK "Cibalia" iz Vinkovaca. Za najboljeg igrača je izabran Marin Kurteš iz HNK "Cibalia" Vinkovci, najbolji strijelac je Rafael Turić iz momčadi NK "Dinamo" Vinkovci, a najbolji vratar je Luka Dželalija iz pobjedničke momčadi HNK "Vukovar 1991".
 
Medalje za nabolje momčadi uručio je kontakt policajac Zvonko Strahinić kojemu je ovo bila posljednja zadaća u njegovoj bogatoj policijskoj karijeri budući da odlazi u mirovinu.
 
Svim malim sudionicima međunarodnog nogometnog turnira limača policijski službenici podijelili su preventivno-edukativne brošure "Nasilje i mladi" koje je izdala IPA Hrvatska sekcija u sklopu projekta "Živim život bez nasilja".


Pisane vijesti